Gondoljon bele! Ha Ön egy növényt vásárol, egy életet vesz meg. Táplálék nélkül csaknem minden élőlény elpusztul, mi is, emberek. Ha a növény elszárad vagy megbetegszik, az nagyrészt annak tudható be, hogy nem nevelte, látta el kellő tápanyaggal azt a tulajdonosa. Ön akkor gyönyörködhet dísznövényei szépségében, akkor élvezheti gyümölcsfái mézédes termését, s illatozó kertje akkor válik otthona ékévé, ha gondoskodik a növényeiről, figyelembe veszi azok víz-, hő-, pára-és fényigényét!

Ne feledje tehát, egy növény: egy élet!Tanácsok a szép, termékeny és egészséges növényekért!


Gyümölcsfák

1.    A legfontosabb, hogy minőségi, első osztályú gyümölcsoltványt vásároljunk!
2.    Lényeges a precíz, gondos ültetés, a legmegfelelőbb hely kiválasztása. Mi készséggel állunk rendelkezésére, bármilyen felmerülő kérdése lenne az ültetéssel, a hely kiválasztásával és a növény ápolásával kapcsolatban!
3.    Ne felejtse el a rendszeres öntözést, a növényvédelmet, az évenkénti metszést és a tápanyagok biztosítását sem! Látni fogja, hogy a gyümölcsfa bő hozammal hálálja majd meg a gondoskodást!Dísznövények

1.    A dísznövények akkor lesznek kertje díszei, akkor szépítik meg környezetét, ha folyamatos figyelmet kapnak Öntől. Az első két legfontosabb dolog, hogy szakszerűen ültesse el a növényeket, majd, hogy azok az első két évben rendszeres öntözést kapjanak.
2.    A dísznövényeknél nagyon fontos a metszés és a nyírás, melyeknek köszönhetően a fák és a bokrok egészségesen nőnek majd, megszabadulva a fagy ártalmaitól, s elűzve ezáltal a betegségeket, kártevőket.
3.    Ne hagyja figyelmen kívül az évenkénti tápanyagellátást és a növényvédelmet sem!


Bogyós növények

1.    Zamatos termésű bogyós növényeket nem kizárólag a kerttulajdonosok ültethetnek, ugyanis teraszon, balkonon, de még erkélyen is bő hozamúak lehetnek. Az ültetést a száraz évszakban javasoljuk.
2.     Kiemelten fontos a rendszeres locsolás!
3.    Fordítson időt a növények metszegetésére, alakítgatására, ritkítására!
4.    A gazdag terméshez a tápanyagpótlás és a védelem is lényeges.Örökzöldek

1.    Az örökzöldek ültetése a fagyos időszakot leszámítva egész évben lehetséges (március-november). E növények kapcsán is fontos az ültetési hely gondos megtervezése.
2.    Az örökzöldek öntözése az első két évben fontos, valamint akkor, ha ősszel ültetünk, s a tél száraznak mondható. Ekkor a téli hónapokban egyszer-kétszer javasoljuk a locsolást, mert ellenkező esetben kiszáradhat a növény.Kertet vagy parkot szeretne? Milyen esetekben tudunk az Ön segítségére sietni, ha kertépítésről van szó?•    Ha Önök friss házasok, építkezés előtt állnak, vagy esetleg a panellakás szűkös kereteit szeretnék kertes házas kényelemre cserélni – a kert kialakításához pedig profi tervezésre és kivitelezésre, minőségi növényekre van szüksége, megkapó designnal.
•    Meglévő kertjét szeretné csinosítgatni, alakítgatni, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, vagy már meglévő elképzeléseit szeretné megvalósítani.
•    Jelenlegi, üres és unalmas kertjét szeretné idillivé varázsolni, tehát a kert teljes átalakítását, újratervezését fontolgatja, de a kivitelezés tekintetében tanácstalan, vagy elgondolásaihoz tapasztalt szemekre, kezekre lenne szüksége.Mire érdemes odafigyelni kerttervezés esetén?

•    Tisztázza, milyen funkciót szán a kertnek! (Esztétikai, hasznossági, kikapcsolódási, stb.)
•    Van-e/lesz-e várhatóan gyermek, háziállat, medence, filagória?
•    Igényli-e a vakondháló lefektetését, öntözőrendszer bevezetését?
•    Gondolja át, esetleges előzetes tervei összhangban vannak-e a ház méretbeli vagy stílusbeli adottságaival, elhelyezkedésével, tájolásával!


Mik az elsődleges szempontok a parkosítás kapcsán?


Különböző intézmények, cégek és önkormányzatok számára tervezett parkok esetében alapvetően a terület természeti körülményeit, kiterjedését, domborzatát, talajviszonyait, a tájegység meteorológiai feltételeit vesszük figyelembe. Intézmények, valamint cégek esetében a dolgozók és ügyfeleik, vásárlóik igényeinek megfelelően, önkormányzatoknál a lakosság elvárásait szem előtt tartva alakítjuk ki a parkot.

Annak függvényében, hogy milyen adottságokkal bír a parkosítandó terület, illetve milyen funkciót szánnak neki, egyéb esztétikai kiegészítés is számba vehető. Ne feledje, egy település, intézmény, irodaház vagy magáncég külső designja az ott dolgozók ízléséről és attitűdjéről is árulkodik. Azt tanácsoljuk, csak a minőségre és pontos, szakszerű tervezésre és kivitelezésre bólintson rá!
Kérje szaktanácsainkat, készséggel állunk szíves rendelkezésére!

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatvédelmi nyilatkozat